Ενισχύεται η συνεργασία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας

Ενισχύεται η συνεργασία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας

122
Ενισχύεται η συνεργασία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας

Ρωσία και Σαουδική Αραβία ολοένα και ενισχύουν τις εμπορικές τους σχέσεις σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco, ετοιμάζεται να επενδύσει στην δημιουργία του σταθμού «Arctic LNG-2», ιδιοκτησίας της ρωσικής Novatek.

To «Arctic LNG-2» αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στη Ρωσία μετά το Yaman LNG. Ο νέος σταθμός πρόκειται να εγκατασταθεί στην χερσόνησο της Gydan και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τις λειτουργίες του εντός του 2023.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών ο κ. Leonid Michelson, CEO της Νοvatek είχε επισημάνει ότι ο νέος τερματικός σταθμός θα υποστηρίξει τον καλύτερο εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αρκτική ζώνη, θα τονώσει τη διαδρομή του Βόρειου Περάσματος και θα δημιουργήσει ένα νέο κόμβο προμήθειας LNG σε αγορές από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού. To «Arctic LNG-2» εκτιμάται ότι θα παράγει 18 εκατ. τόνους LNG σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.