H BP θέτει στόχο την μείωση των εκπομπών CO2

H BP θέτει στόχο την μείωση των εκπομπών CO2

88
H BP θέτει στόχο την μείωση των εκπομπών CO2

O βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ΒΡ ανακοίνωσε ότι στις επιδιώξεις του, μεσο-μακροπρόθεσμα, είναι να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πράσινης ενέργειας.

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ειδησεογραφικά μέσα, αυτή η στροφή της BP προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσής της να θέσει συγκεκριμένους στόχους περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές της.

Έχει ενδιαφέρον ότι για τον Robert Warren Dudley, Group Chief Executive της ΒΡ, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνιστούν σημαντική επένδυση για τον όμιλο, με έμφαση στα βιοκαύσιμα, την αιολική αλλά και ηλιακή ενέργεια. Ωστόσο, για τον ίδιο οι υδρογονάνθρακες θα συνεχίσουν να παραμένουν ο πυρήνας των επιχειρηματικών δράσεων της BP.

«Δεν πρόκειται για έναν αγώνα απλά για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόκειται για έναν αγώνα μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», δήλωσε ο Robert Warren Dudley. Και ο ίδιος προσέθεσε ότι «όσο γρήγορα κι εάν αναπτύσσεται η καθαρή ενέργεια, ταχύτερα από κάθε άλλο καύσιμο στην ιστορία, ο κόσμος θα συνεχίσει να απαιτεί πετρέλαιο και φυσικό αέριο για αρκετές ακόμα δεκαετίες».

Σε ό,τι αφορά τους συγκεκριμένους στόχους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της BP, που αφορούν μεταξύ άλλων και το ισχυρώς ρυπογόνο μεθάνιο, αυτοί αναμένεται να ανακοινωθούν από την εταιρεία εντός του επομένου διμήνου.

Επιδίωξη της BP Plc, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι να επενδύσει σε ετήσια βάση $500 εκ. για παραγωγή ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/BRITISH PETROLEUM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.