Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία με 71 επιβαίνοντες

Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία με 71 επιβαίνοντες

296
Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία με 71 επιβαίνοντες
Φωτό Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνετρίβη το μεσημέρι της Κυριακής, και λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 71 άτομα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά και διεθνή ειδησεογραφικά μέσα νεκροί είναι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε στην RIA Novosti ότι η An-148 «Saratov Airlines» πέταξε από το διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας.

Δύο λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας, το αεροσκάφος με βάση τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, εξαφανίστηκε από το ραντάρ. Λίγη ώρα αργότερα αναφέρθηκε ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στην περιοχή Ramensky στα περίχωρα της Μόσχας, όπως μεταδίδει η DW.

To επιβατικό αεροσκάφος Antonov An-148 είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την πόλη Ορσκ, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν. Στο σημείο της συντριβής σπεύδει ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Maksim Sokolov, όπως μεταδίδει το RT, για να συντονίσει την όλη επιχείρηση των σωστικών ομάδων καθώς και την αναζήτηση των αιτιών της πτώσης του αεροσκάφους.w11-145017B8C2EC22

Το ρωσικής κατασκευής επιβατικό αεροσκάφος Antonov An-148 είχε αγοραστεί από την αεροπορική εταιρεία Saratov Airlines από άλλη ρωσική αεροπορική εταιρεία, ενώ η ηλικία του ήταν μόλις επτά ετών.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/SERGEY DOLZHENKO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.