Αυξάνονται οι εισαγωγές φρούτων στην Κίνα

Αυξάνονται οι εισαγωγές φρούτων στην Κίνα

80
Αυξάνονται οι εισαγωγές φρούτων στην Κίνα

Το περασμένο έτος η Κίνα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες φρούτων, με τον λιμένα της Σεντζέν να αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου των προϊόντων αυτών.

Το περασμένο έτος από τον λιμένα της Σεντζέν διακινήθηκε το 40% των φρούτων που εισήγαγε συνολικά η χώρα. Συγκεκριμένα οι εισαγωγές φρούτων του συγκεκριμένου λιμένα ανήλθαν σε 1,08 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 5,68% σε σχέση με τις εισαγωγές του 2016. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhuanet, η αξία των εισαγωγών φρούτων από το λιμάνι της Σεντζέν ανήλθε σε $2,2 δις.

Οι χώρες από τις οποίες η Κίνα εισήγαγε το περασμένο έτος τον μεγαλύτερο όγκο των φρούτων ήταν η Χιλή, η Ταϊλάνδη και οι ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο λιμένας της Σεντζέ εισήγαγε 180.000 τόνους του τροπικού φρούτου ντούριαν από την Ταϊλανδή,  59.000 τόνους κεράσια από την Χιλή και 162.300 τόνους σταφύλια από την Χιλή, την Αυστραλία, το Περού και τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Xinhuanet η Κίνα έχει υπογράψει συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με χώρες όπως  η Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Νέα Ζηλανδία και το Περού, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση των τιμών των φρούτων κατά τις εισαγωγές τους.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά την αύξηση της κατανάλωσης σιτηρών και δημητριακών από τον μέσο Κινέζο τώρα παρατηρείται άνοδος και στην αγορά των φρούτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.