Κλίμα ανανέωσης και σκήπτρα στη νέα γενιά για την ΕΕΕ

  1323
  Κλίμα ανανέωσης και σκήπτρα στη νέα γενιά για την ΕΕΕ

  Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θεόδωρος Βενιάμης προέβη στον Απολογισμό των πεπραγμένων της Ενώσεως για το 2017, καθώς και σε εκτενή αναφορά στις ναυτιλιακές εξελίξεις, σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο για το ίδιο έτος.

  Ο κ. Βενιάμης επεσήμανε ότι το 2018 βρίσκει τη ναυτιλία μας να διατηρεί ακάθεκτη τα υψηλά ποσοστά πλοιοκτησίας στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ελέγχουμε το 20% περίπου της παγκόσμιας χωρητικότητας με 4.800 πλοία, με μερίδιο 30% στα δεξαμενόπλοια, 22% στα bulk carriers, 16% στα πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, 15% στα LNG / LPG, 11% στα ψυγεία και 9% στα containers», ενώ προσέθεσε ότι «η ποσοτική αυτή υπεροχή συνεχίζει να συμπορεύεται μαζί με την ποιοτική μας παρουσία, όπως αυτή έχει επικρατήσει διεθνώς, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία και στη συσσωρευμένη εμπειρία μας στη διαχείριση του στόλου μας, καθώς και στο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας αυτού, που ανέρχεται πια για τα ελληνόκτητα πλοία σε 11,54 έτη, και για τα πλοία υπό ελληνική σημαία σε 13,74 έτη, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 14,81 έτη».

  Ο επανεκλεγείς για 4η φορά πρόεδρος της ΕΕΕ επεσήμανε παράλληλα πως: «Η ελληνόκτητη ναυτιλία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι δικαιολογημένα θεωρείται εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο της και ότι είναι πρόθυμη να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς της στην εθνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, το καλοκαίρι του 2017 η ναυτιλιακή μας κοινότητα με σύμπνοια αποφάσισε να ανταποκριθεί για ακόμη μια φορά στο αίτημα της Πολιτείας για παράταση της οικειοθελούς παροχής της για ένα επιπλέον έτος».

  Οι εργασίες της Συνέλευσης συνεχίσθηκαν με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης τριετούς θητείας.

  Στα νέα ονόματα του Δ.Σ. συμπεριλαμβάνονται οι νεότερης γενιάς εκπρόσωποι σημαντικών ναυτιλιακών οίκων όπως οι κ.κ. Χ. Βαφειάς , Ν. Θ. Βενιάμης , Φρ. Χ. Κανελλάκης, Μ. Νομικός κ.ά, ενώ και στο Προεδρείο η ανανεωτική διάθεση ύστερα από αρκετά χρόνια ήταν σημαντική με εκπροσώπους της νεότερης γενιάς να αναλαμβάνουν τη σκυτάλη από σημαίνοντα ονόματα του ισχυρότερου θεσμού εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού.

  Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε στις 8 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία της ΕΕΕ και μετά την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

  Πρόεδρος:                  Βενιάμης Ε. Θεόδωρος

  Αντιπρόεδροι:           Αγγελόπουλος Κ. Γεώργιος, Μαρτίνος Ι. Κωνσταντίνος

  Γραμματείς:               Λαιμός Ν. Αντώνιος-Θωμάς, Τραυλού Ν. Μελπομένη

  Ταμίας:                       Ξυλάς Α. Ιωάννης

  Αναπλ. Ταμίας:         Μακρυμίχαλος Ι. Γεώργιος

  Μέλη οι κ.κ. :

  Αγγελάκης Ι. Γεώργιος, Αγγελικούσης Α. Ιωάννης,  Βαφειάς Ν. Χαράλαμπος, Βενιάμης Θ. Νικόλαος, Δράγνης Π. Ιωάννης, Ιωαννίδης Π. Ιωάννης, Κανελλάκης Χ.Φραγκίσκος, Καρούσης Ι. Κωνσταντίνος, Κουμάνταρος Γ. Ιωάννης, Κούστας Δ. Ιωάννης (Δρ.), Κωνσταντακόπουλος Β. Κωνσταντίνος, Λασκαρίδης Κ. Παναγιώτης, Λεκανίδης Δ. Στέφανος, Λιβανός Σ. Γεώργιος, Λύρας Κ. Ιωάννης, Λώς Δ. Ματθαίος (Δρ.), Νομικός Α. Μάρκος, Οικονόμου Χ. Γεώργιος, Παπαγιαννόπουλος Α. Βασίλειος, Προκοπίου Γ. Ιωάννα, Φαφαλιός Ι. Δημήτριος, Φράγκου Ν. Αγγελική, Χανδρής Δ. Μιχαήλ.

  Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.