Αλματώδης αύξηση στην παραγωγή του αμερικανικού πετρελαίου

Αλματώδης αύξηση στην παραγωγή του αμερικανικού πετρελαίου

119
Αλματώδης αύξηση στην παραγωγή του αμερικανικού πετρελαίου

Η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ έχει καταγράψει αξιοσημείωτη αύξηση, αγγίζοντας τα 10 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα των ΗΠΑ που έχει να καταγραφεί από το 1970.

Σύμφωνα με στοιχεία της Energy Information Administration (EIA), η μέση αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή τον περασμένο Νοέμβριο άγγιξε τα 10,038 εκατ. βαρέλια/ημέρα, αύξηση κατά 384.000 βαρέλια σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τα επίπεδα παραγωγής του αμερικανικού πετρελαίου έχουν φτάσει πολύ κοντά στα επίπεδα του 1970, όταν η μέση παραγωγή ανερχόταν τότε σε 10,044 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ επιδιώκουν να γίνουν κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου, ξεπερνώντας τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες αποτελούν ηγέτιδες στον χώρο με παραγωγή περίπου 11 εκατ. βαρέλια/ημέρα και 10,6 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Οι απόψεις αυτές ενισχύονται και από μία πρόσφατη μελέτη της EIA, σύμφωνα με την οποία εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2019 οι ΗΠΑ θα αποτελούν τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγική χώρα παγκοσμίως. Σύμφωνα με την EIA αναμένεται ότι η αμερικανική πετρελαϊκή παραγωγή θα φτάσει τα 10,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2019 και θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. τον Νοέμβριο του 2020. Εάν αυτό ισχύσει τότε η πετρελαϊκή παραγωγή των ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που έχει να συμβεί από το 1975.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.