Στα χέρια των Fincantieri το 50% των μετοχών των STX France

    152
    Στα χέρια των Fincantieri το 50% των μετοχών των STX France

    Μετά από μια μακροχρόνια περίοδο διαπραγματεύσεων μεταξύ των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri με την κυβέρνηση της Γαλλίας, τελικά υπογράφηκε πρόσφατα η συμφωνία για την εξαγορά μέρους των γαλλικών ναυπηγείων STX France από τα ιταλικά κρατικά ναυπηγεία.

    Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών αφορά την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου των STX France από τα Fincantieri, έναντι των €59,7 εκατ.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των Fincantieri και της γαλλικής κυβέρνησης προβλέπεται και η συμμετοχή της γαλλικής Naval Group ως μετόχου (10%) στα  STX France, αλλά και η δημιουργία συμμαχίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας και της Ιταλίας.

    Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε αποφασίσει να κρατήσει προσωρινά υπό τον έλεγχό της τα ναυπηγεία STX France προκειμένου να βρεθεί κάποια καλύτερη προσφορά για την εξαγορά τους, από εκείνη των Fincantieri.

    Τα γαλλικά ναυπηγεία STX France, με έδρα στο Saint-Nazaire, έχουν πάνω από 150 χρόνια εμπειρίας στη ναυπηγική βιομηχανία, ναυπηγώντας σύγχρονα πλοία με τεχνολογία αιχμής. Το 2016 τα έσοδα των STX France ανήλθαν σε €1,4 δις.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCK DUBRAY

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.