Το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο Θάλασσα

Το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο Θάλασσα

97
Το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο Θάλασσα

Το περασμένο έτος η διακίνηση φορτίων από το λιμάνι της Βαρκελώνης κατέγραψε αξιοσημείωτη αύξηση, καθιστώντας το συγκεκριμένο λιμάνι ως ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι της Βαρκελώνης κατά την διάρκεια του 2017 διακινήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του 61 εκατ. τόνοι φορτίου, αύξηση κατά 26% συγκριτικά με το 2016.

Από τους 61 εκατ. τόνους φορτίου οι 3 εκατ. αφορούσαν τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από το συγκεκριμένο λιμάνι, αύξηση κατά 32,2% σε σχέση με το 2016, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην ανάδειξη του λιμανιού της Βαρκελώνης ως διαμετακομιστικός κόμβος εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμένος της Βαρκελώνης, η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη του λιμένος σε ό,τι αφορά τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω containerships.

Το λιμάνι της Βαρκελώνης κατέγραψε επίσης ρεκόρ αναφορικά με τη διακίνηση χύδην υγρών φορτίων το 2017, αγγίζοντας τους 14,4 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 27% σε σχέση με το 2016.

Σε ό,τι αφορά τα χύδην ξηρά φορτία, ο συγκεκριμένος λιμένας διακίνησε 4,4 εκατ. τόνους εμπορευμάτων κατά τη διάρκεια του 2017.

Αναφορικά με τη διακίνηση επιβατών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το λιμάνι εξυπηρέτησε πάνω από 4 εκατ. επιβάτες το περασμένο έτος, αριθμός που αντιπροσωπεύει ιστορικό ρεκόρ για το λιμάνι. Από τους 4 εκατ. επιβάτες οι 1,4 εκατ. ήταν επιβάτες ακτοπλοϊκών γραμμών και οι 2,7 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας.

Ενθαρρυντικά ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς το 2017 το λιμάνι της Βαρκελώνης κατέγραψε κέρδη ύψους $50 εκατ., αύξηση κατά 50% σε σχέση με το 2016.

Φωτό: portdebarcelona.cat

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.