Ενίσχυση του στόλου της Norwegian Cruise Line

Ενίσχυση του στόλου της Norwegian Cruise Line

120
Ενίσχυση του στόλου της Norwegian Cruise Line

Στα γερμανικά ναυπηγεία του Πάπενμπουργκ, που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο Meyer Werft GmbH, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η επίσημη τελετή κοπής του πρώτου κομματιού χάλυβα για το νέο κρουαζιερόπλοιο της Norwegian.

Το νέο πλοίο θα φέρει το όνομα «Norwegian Encore» και αναμένεται να παραδοθεί από τα γερμανικά ναυπηγεία στην αμερικανική εταιρεία κρουαζιέρας, με έδρα το Μαϊάμι, στις 31 Οκτωβρίου 2019. Το κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 167.800 gt, θα μπορεί να φιλοξενήσει 3.998 επιβάτες.

Το «Norwegian Encore» είναι το τελευταίο από μία σειρά τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων, κατηγορίας «Breakaway-plus», που είχε παραγγείλει στον γερμανικό ναυπηγικό όμιλο Meyer Werft η Norwegian Cruise Line.

Ενδιαφέρον έχει ότι ενώ το «Norwegian Encore» προοριζόταν για την κινεζική αγορά, σύμφωνα με αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα, εν τέλει αποφασίστηκε να προσφέρει κρουαζιέρες στην Καραϊβική, από τα τέλη του φθινοπώρου του 2019. Αυτή η αλλαγή στα αρχικά σχέδια της εταιρείας έρχεται σε μία περίοδο όπου και άλλες εταιρείες όπως η Princess Cruises αλλά και η Royal Caribbean σχεδιάζουν την απόσυρση πλοίων τους από τα κινεζικά λιμάνια, καθώς η κινεζική αγορά κρουαζιέρας μοιάζει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών.

Μένει να φανεί αν αυτή η τάση περιορισμού της παρουσίας των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας στις κινεζικές θάλασσες λάβει πιο μόνιμα χαρακτηριστικά ή εάν συνιστά μία πρόσκαιρη επιχειρηματική επιλογή.

Φωτό: ncl.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.