Μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση του άνθρακα στην Κίνα

Μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση του άνθρακα στην Κίνα

111
Μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση του άνθρακα στην Κίνα

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Ο Βαλτικός δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες καθοδική πορεία κάτω από τις 1.200 μονάδες. Η ναυλαγορά των capesizes εμφανίζει σημάδια εξασθένισης και με τον ερχομό του Κινέζικου νέου έτους το Φεβρουάριο, οι αναλυτές δεν περιμένουν σημαντικές ανοδικές κινήσεις.

Μια ακόμα αρνητική επιρροή στη ναυλαγορά αποτελεί το πλάνο από τη γειτονική επαρχία Hebei του Πεκίνου να μειώσει την ετήσια κατανάλωση άνθρακα κατά 5 εκατομμύρια τόνους φέτος προωθώντας την χρήση καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο στόχος προήλθε από την αύξηση της κατανάλωσης άνθρακα κατά 44 εκατομμύρια τόνους από το 2013 έως το 2017.

Το 2018, οι αρχές του Hebei θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν το σύστημα κεντρικής θέρμανσης και θα προωθούν την χρήση φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού για θέρμανση σε αγροτικές περιοχές.

Η επαρχία θα υποστηρίξει την κατασκευή πιλοτικών πόλεων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και θα αυξήσει τα πρότυπα εκπομπών για τις βιομηχανίες που είναι ιδιαίτερα ρυπογόνες.

Η περιοχή Πεκίνου-Τιαντζίν-Χεμπέι βρίσκεται στην καρδιά της πεδιάδας της Βόρειας Κίνας, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Το μεγάλο ποσοστό ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται συμβαίνει λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ρύπων από τη βιομηχανική δραστηριότητα, αλλά και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.