Σε εκσυγχρονισμό του στόλου της στοχεύει η Hapag- Lloyd

Σε εκσυγχρονισμό του στόλου της στοχεύει η Hapag- Lloyd

85
Σε εκσυγχρονισμό του στόλου της στοχεύει η Hapag- Lloyd

Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία Hapag- Lloyd ανακοίνωσε ότι θα οδηγήσει σε ανακύκλωση επτά ‘γηραιά’ πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 4.101 TEUs, έκαστο. Η ανακύκλωση των πλοίων θα πραγματοποιηθεί σε διαλυτήρια της Κίνας και της Τουρκίας, τα οποία σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι επαρκώς πιστοποιημένα και εξοπλισμένα όπως ορίζουν τα διεθνή πρότυπα για την φιλικότερη προς το περιβάλλον ανακύκλωση των πλοίων.

Ο Chief Operating Officer της εταιρείας, κ. Anthony Firmin, επεσήμανε ότι η ανακύκλωση των πλοίων αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να ανανεώσει και να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, τονίζοντας ότι μέσω της συγχώνευσης της εταιρείας με την United Arab Shipping Company (UASC), η Hapag- Lloyd διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους πλοίων στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Hapag- Lloyd είχε οδηγήσει προς ανακύκλωση άλλα τρία πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συγκεκριμένα τα πλοία «Deira», «Najran» και «Sakaka», τα οποία είχαν και αυτά πωληθεί σε ναυπηγεία της Τουρκίας και της Κίνας.

Φωτό: hapag-lloyd.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.