Απολογισμός των δράσεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Απολογισμός των δράσεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

605
Απολογισμός των δράσεων της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων πραγματοποίησε στις 26/01/2018 την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδας, η οποία περιλάμβανε την απονομή του «Βραβείου Ναυτιλιακής Προσωπικότητας» καθώς και τις βραβεύσεις του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ» .

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του ναυτιλιακού, πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο εκπρόσωπος ΥΝΑΝΠ, ο τ. Υπουργός Ναυτιλίας κ. Μ.Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ κ. Π. Σγουρίδης, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗ.ΣΥ κ. Α. Λοβέρδος και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης.

Ο Πρόεδρος κ. Σημαντώνης στην ομιλία του έκανε απολογισμό των δράσεων της ΕΕΝΜΑ εστιάζοντας στη δραστηριότητα της Ένωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στο πλαίσιο του European Sustainable Forum όσο και του European Shortsea Network.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο και στις πολυάριθμες αναθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους, με σημαντικότερο την αλλαγή της νομοθεσίας για τα δεξαμενόπλοια, συνδέοντας το γεγονός αυτό με την διαχρονική πρόκληση της ανανέωσης του στόλου ΝΜΑ.

Ο κ. Σημαντώνης επανέλαβε τις προτάσεις της Ένωσης σχετικά με την ανανέωση του στόλου και  τη συμβολή του κλάδου σε όλα τα μεγέθη της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας και συνέδεσε την αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων με το εν εξελίξει πρόγραμμα της Ένωσης Europa Ship Plan.

Κλείνοντας ο κ. Σημαντώνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ναυτική εκπαίδευση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δόκιμοι στη προσπάθεια  εύρεση πλοίου για να πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σημαντώνης ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της καμπάνιας «Plus One” η οποία στόχο έχει την απορρόφηση περισσοτέρων του ενός δοκίμου στα πλοία της ΝΜΑ , ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη της Πολιτείας, μέσω της δημιουργίας κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου.

Το βραβείο «Ναυτιλιακής Προσωπικότητας» για το 2018 απονεμήθηκε στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» για την σημαντική συνεισφορά του στην ναυτική εκπαίδευση, στη διάσωση της ναυτικής παράδοσης και στη προστασία του περιβάλλοντος.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Π. Τσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης και αναφέρθηκε στη διαδρομή του, τονίζοντας ότι ξεκινώντας την καριέρα του στη ναυτιλία υπήρξε μέλος της Ένωσης Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων. Παράλληλα συνεχάρη το Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο για τις δράσεις και το έργο τους.

Επιπλέον, τιμητική πλακέτα επιδόθηκε στον κ. Τάκη Λεονάρδο- Vassilios Shipping – για την πολυετή δράση  και συμβολή  του ως μέλος του Διοικητικού Συμβολαίου και Γενικός Γραμματέας ΕΕΝΜΑ.

Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή υποτροφιών του «Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ».

DIO_8183

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.