Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις μεταφορικές υποδομές της Ινδίας

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις μεταφορικές υποδομές της Ινδίας

70
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις μεταφορικές υποδομές της Ινδίας

Η εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών λιμένων, DP World Limited, σε συνεργασία με το National Investment and Infrastructure Fund (NIIF) της Ινδίας ανακοίνωσαν ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους $3 δις.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την πραγματοποίηση επενδύσεων σε λιμένες, τερματικούς σταθμούς και στον ευρύτερο μεταφορικό τομέα της Ινδίας.

Η συνεργασία μεταξύ της DP World και του NIIF βασίζεται στο MoU που είχαν υπογράψει τα δύο συμβαλλόμενα μέρη τον περασμένο Μάιο. Τα δύο μέρη επιθυμούν να επεκτείνουν τα σχέδιά τους και σε τομείς πέραν των θαλάσσιων λιμένων, όπως σε ποτάμιους λιμένες, σε υποδομές υπηρεσιών logistics κ.ά.

Ο Πρόεδρος και CEO της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, επεσήμανε ότι η DP World αποτελεί την τελευταία εικοσαετία ένα αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής και εμπορικής ανάπτυξης της Ινδίας, αναφέροντας συγχρόνως ότι μέσω των επενδύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις μεταφορικές υποδομές του Νέου Δελχί, θα μειωθούν σημαντικά τα μεταφορικά κόστη των φορτίων από τους λιμένες της Ινδίας προς τους προορισμούς τους και το αντίστροφο.

Φωτό: dpworld.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.