Παροπλισμένο πλοίο παρασύρθηκε από τους ανέμους

Παροπλισμένο πλοίο παρασύρθηκε από τους ανέμους

280
Παροπλισμένο πλοίο παρασύρθηκε από τους ανέμους
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» παρασύρθηκε σήμερα ενωρίς το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά. Το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 4,4 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι.

Κοντά στο «Παναγιά Αγιάσου» βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά. Στο ένα εξ αυτών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβαίνει και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι άνεμοι στην Αττική θα πνέουν θυελλώδεις έως σήμερα το βράδυ, ενώ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά της χώρας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.