Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

256
Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

Όλα δείχνουν ότι η COSCO Shipping Energy Transportation υλοποιεί δυναμικά την στρατηγική της για τον γιγαντισμό του στόλου της.

Πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Sinochem Oil, θυγατρική εταιρεία του κινεζικού ομίλου Sinochem Corporation, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ναύλωση από την COSCO πέντε πλοίων, κατηγορίας VLCC, ιδιοκτησίας της δεύτερης εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο η COSCO Shipping Energy Transportation θα ενισχύσει τον στόλο της με πέντε πλοία, μεταφέροντας πετρέλαιο για λογαριασμό της Sinochem.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα η COSCO Shipping Energy Transportation είχε προβεί σε συμφωνία με την PetroChina για την μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η COSCO Shipping Energy Transportation θα μετέφερε για λογαριασμό της PetroChina πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο σε διυλιστήριο που διαθέτει η PetroChina στην κινεζική επαρχία Yunnan, στο νότιο τμήμα της Κίνας.

Με τις παραπάνω δύο συμφωνίες η COSCO Shipping Energy Transportation ενισχύει τις συνεργασίες της στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Η εταιρεία συγχρόνως, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την επέκταση του στόλου της, αναμένει να παραλάβει τα επόμενα χρόνια από κινεζικά ναυπηγεία 14 crude oil tankers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.