Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

222
Γιγαντώνεται ο στόλος της COSCO Shipping Energy Transportation

Όλα δείχνουν ότι η COSCO Shipping Energy Transportation υλοποιεί δυναμικά την στρατηγική της για τον γιγαντισμό του στόλου της.

Πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Sinochem Oil, θυγατρική εταιρεία του κινεζικού ομίλου Sinochem Corporation, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η ναύλωση από την COSCO πέντε πλοίων, κατηγορίας VLCC, ιδιοκτησίας της δεύτερης εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο η COSCO Shipping Energy Transportation θα ενισχύσει τον στόλο της με πέντε πλοία, μεταφέροντας πετρέλαιο για λογαριασμό της Sinochem.

Στις αρχές του τρέχοντος μήνα η COSCO Shipping Energy Transportation είχε προβεί σε συμφωνία με την PetroChina για την μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η COSCO Shipping Energy Transportation θα μετέφερε για λογαριασμό της PetroChina πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο σε διυλιστήριο που διαθέτει η PetroChina στην κινεζική επαρχία Yunnan, στο νότιο τμήμα της Κίνας.

Με τις παραπάνω δύο συμφωνίες η COSCO Shipping Energy Transportation ενισχύει τις συνεργασίες της στην αγορά των δεξαμενόπλοιων.

Η εταιρεία συγχρόνως, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την επέκταση του στόλου της, αναμένει να παραλάβει τα επόμενα χρόνια από κινεζικά ναυπηγεία 14 crude oil tankers.