Αυξημένες οι μεταφορές εμπορευμάτων από ευρωπαϊκούς αερολιμένες

Αυξημένες οι μεταφορές εμπορευμάτων από ευρωπαϊκούς αερολιμένες

56
Αυξημένες οι μεταφορές εμπορευμάτων από ευρωπαϊκούς αερολιμένες

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στη μεταφορά εμπορευμάτων από τα αεροδρόμια της Ευρώπης το 2017. Συγκεκριμένα το Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών- ένας από τους σημαντικούς κόμβους συνδυασμένων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή- κατέγραψε αύξηση της εμπορευματικής του κίνησης κατά 8,3% το περασμένο έτος, συγκριτικά με το 2016. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αερολιμένας αντιμετώπισε περιορισμούς αναφορικά με τα επίπεδα θορύβου από τις πτήσεις των αεροπλάνων, γεγονός που οδήγησε αρκετές αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν να πραγματοποιούν πτήσεις από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, ωστόσο ο όγκος των εμπορευματικών μεταφορών του αυξήθηκε κατά 535.634 τόνους πέρυσι.

Ο Steven Polmans, head of cargo and logistics του αεροδρομίου των Βρυξελλών, ανέφερε σε διεθνή ΜΜΕ ότι οι εξαγωγές εμπορευμάτων από τον συγκεκριμένο αερολιμένα αυξήθηκαν κατά 16% περίπου, με κύριους προορισμούς τις χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Τα φορτία αφορούσαν κυρίως φαρμακευτικά είδη.

Παρόμοια αύξηση στις εμπορευματικές μεταφορές καταγράφηκε και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, Schiphol, το περασμένο έτος. Παρά το γεγονός ότι και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αντιμετώπισε επίσης περιορισμούς που αφορούσαν τη μείωση των επιπέδων θορύβου, ωστόσο κατέγραψε και αυτό αύξηση της εμπορευματικής του κίνησης, κατά 5,4%. Οι συνολικές μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τον αερολιμένα του Schiphol ανήλθαν σε 1,75 εκατ. τόνους πέρυσι.

Αναφορικά με το Λονδίνο, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χίθροου, την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2017, κατέγραψε αύξηση της εμπορευματικής του κίνησης κατά 10,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αγγίζοντας σε όγκο τους 1,55 εκατ. τόνους.

Φωτό: brusselsairport.be

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.