Στο μικροσκόπιο το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Ακτοφυλακή της Σιγκαπούρης

Στο μικροσκόπιο το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Ακτοφυλακή της Σιγκαπούρης

201
Στο μικροσκόπιο το λαθρεμπόριο καυσίμων από την Ακτοφυλακή της Σιγκαπούρης

Στη σύλληψη δεκαεπτά ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης με την υποψία ότι είχαν εμπλακεί σε υπεξαίρεση καυσίμων από τα διυλιστήρια της Shell στο νησί Pulau Bukom, το οποίο βρίσκεται πέντε χλμ. νότια της Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ορισμένα από τα άτομα αυτά υποστηρίζεται ότι υπήρξαν πρώην υπάλληλοι της Shell Eastern Petroleum, ενώ υπάρχουν φήμες ότι κάποιοι συνέχιζαν να εργάζονται εκεί. Στους έντεκα από τους δεκαεπτά υπόπτους έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα.

Εκπρόσωπος της Shell στην Σιγκαπούρη ανέφερε ότι από τον περασμένο Αύγουστο υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενη κλοπή καυσίμων από τα διυλιστήρια, οδηγώντας την εταιρεία να κάνει σχετική αναφορά στις αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Κατόπιν εκτεταμένων ερευνών από τις αστυνομικές αρχές της χώρας και με τη συνδρομή της ακτοφυλακής της Σιγκαπούρης, κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους $2,3 εκατ., καθώς και ένα δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου, φορτίο το οποίο θεωρείται ότι είχε κλαπεί από τα διυλιστήρια της Shell.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Shell, λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού και των ερευνών που διενεργούνται από τις αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης, θα σημειωθεί μια μικρή καθυστέρηση στον εφοδιασμό πετρελαίου των δεξαμενόπλοιων από τα διυλιστήρια που διατηρεί η Shell στο Pulau Bukom.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.