Παράταση… εκπτώσεων για τα ποντοπόρα από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Παράταση… εκπτώσεων για τα ποντοπόρα από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

56
Παράταση… εκπτώσεων για τα ποντοπόρα από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε πως θα παρατείνει τις εκπτώσεις που παρέχει σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, τα οποία διέρχονται από τη διώρυγα, έως τα τέλη του 2018.
Οι εκπτώσεις θα είναι της τάξης του 75% και θα αφορούν συγκεκριμένα πλοία με φορτία ή χωρίς, τα οποία ταξιδεύουν από και προς λιμάνια που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό, στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας.

Την ίδια τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθήσει η SCA και σε όσα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ταξιδεύουν μεταξύ των λιμένων της Νότιας Αφρικής και λιμένων της Μεσογείου.
Επίσης έκπτωση 40% παρέχεται σε όσα πλοία ταξιδεύουν από και προς το λιμάνι του Iskenderun στην Τουρκία αλλά και δυτικότερα αυτού, μέχρι και το λιμάνι του Marmaris. Επιπλέον σε όσα πλοία εκτελούν δρομολόγια από και προς λιμένες δυτικά του λιμένα του Marmaris, σε λιμένες της Μαύρης Θάλασσας, σε μεσογειακούς λιμένες, στο λιμάνι του Γιβραλτάρ, καθώς και στα λιμάνια της Ν. Αφρικής, θα τους παρέχεται έκπτωση από την SCA της τάξης του 50%.

Συγχρόνως, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ παρέχει εκπτώσεις και σε πλοία άλλων αγορών, όπως τα δεξαμενόπλοια και τα containerships για συγκεκριμένες διαδρομές. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παροχή εκπτώσεων σε πλοία κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers) με στόχο να ενθαρρύνει η Αρχή τη διέλευση από τη διώρυγα δεξαμενόπλοιων μεγάλης χωρητικότητας.

Αναφορικά με τα containerships, οι εκπτώσεις που παρέχονται από την SCA θα συνεχιστούν έως και τις 30 Ιουνίου του 2018. Οι εκπτώσεις στα διόδια της διώρυγας του Σουέζ αναφορικά με τα containerships έχουν ως εξής:

• Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ταξιδεύουν από λιμάνια βορειότερα του λιμένα του Norfolk, με προορισμό λιμάνια ανατολικότερα του λιμένα του Port Kelang, λαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 45%.
• Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ταξιδεύουν από λιμάνια νοτιότερα του λιμένα του Norfolk, με προορισμό λιμάνια ανατολικότερα του λιμένα του Port Kelang, λαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 65%.
• Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ταξιδεύουν από λιμάνια νοτιότερα του λιμένα του Norfolk, με προορισμό λιμάνια ανατολικότερα του λιμένα του Κολόμπο, λαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 55%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/AHMED SHAKER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.