Τα τρένα θα «συνδέουν» Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Τα τρένα θα «συνδέουν» Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

296
Τα τρένα θα «συνδέουν» Αθήνα- Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες

Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα για τις σιδηροδρομικές μεταφορές εντός της χώρας. Αμφίκλεια, Λιλαία και Μπράλος, θα αποτελούν πλέον παρελθόν στη γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης λόγω της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η αλλαγή αυτή οφείλεται σε σημαντικά σιδηροδρομικά έργα, που εκτελούνται από τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ στο ορεινό τμήμα μεταξύ Τιθορέας και Δομοκού .

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μάλιστα δοκιμή με τη διέλευση του πρώτου τρένου  από τη σήραγγα Καλλιδρόμου, η οποία ενώνει τη νέα γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι. Η σήραγγα Καλλιδρόμου, μήκους 9.063 μέτρων, αποτελεί τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων.

Με την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα καλύπτεται σε λίγους μήνες μέσα σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να αποτελέσει έναν καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή του σιδηρόδρομου ως μέσου μετακίνησης μεταξύ Αθήνας- Θεσσαλονίκης, καθιστώντας το τρένο για πρώτη φορά ανταγωνιστικό μεταφορικό μέσο σε σχέση με το αεροπλάνο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.