Το Ιράν ενισχύει τον ανταγωνισμό στη ναυτιλία

Το Ιράν ενισχύει τον ανταγωνισμό στη ναυτιλία

134
Το Ιράν ενισχύει τον ανταγωνισμό στη ναυτιλία

Η National Iranian Tanker Company (NITC), θυγατρική εταιρεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν, έλαβε πιστοποιητικό συμμόρφωσης του στόλου της, αναφορικά με τις απαιτήσεις του κανονισμού EU MRV (Monitoring, Reporting, Verifying), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2015.

Ο κανονισμός του EU MRV, με καθολική εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2018, απαιτεί από τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές να παρακολουθούν, να υποβάλλουν εκθέσεις και να επαληθεύουν (monitor, report and verify) τις εκπομπές CO2 για πλοία μεγαλύτερα των 5.000 GT, τα οποία προσεγγίζουν λιμένες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Νορβηγία και Ισλανδία).

Η NITC, στο πλαίσιο των διεθνών οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν λόγω της διάδοσης πυρηνικών όπλων, δεν μπορούσε να μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ευρώπη. Μετά την ελάφρυνση των διεθνών οικονομικών περιορισμών τον Ιανουάριο του 2016, πλοία από τα Ιράν προσεγγίζουν πλέον λιμένες της Ευρώπης, η οποία αποτελεί μια αγορά που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 40% των εξαγωγών αργού πετρελαίου από το Ιράν.

Η NITC, η οποία διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενόπλοιων παγκοσμίως, έχει εντείνει τις προσπάθειές της να διατηρήσει την θέση της στην παγκόσμια αγορά, μέσα από τη βελτίωση των περιβαλλοντικών της προτύπων, ενισχύοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά.

Φωτό: National Iranian Tanker Company

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.