Σε αναβάθμιση των διαλυτηρίων της προχωρά η Ινδία

    62
    Σε αναβάθμιση των διαλυτηρίων της προχωρά η Ινδία

    Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει ολοκληρώσει νομοσχέδιο με στόχο να επικυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, η οποία προβλέπει την ασφαλή και περιβαλλοντικά «ορθή» ανακύκλωση των πλοίων.

    Ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας της Ινδίας, Nitin Gadkari, επεσήμανε τη σημασία της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την Ινδία αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου της χώρας σε ναυτιλιακά ζητήματα, αναφέροντας συγχρόνως ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει μια εθνική αρχή, της οποίας ο ρόλος θα είναι να διαχειρίζεται, να εποπτεύει και να παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες στην χώρα που σχετίζονται με την ανακύκλωση των πλοίων.

    Προς το παρόν η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, η οποία νομοθετήθηκε από τον IMO το 2009, έχει επικυρωθεί από έξι μόνο κράτη (Νορβηγία, Γαλλία, Δανία, Βέλγιο, Παναμάς, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό). Η συγκεκριμένη Σύμβαση θα τεθεί σε εφαρμογή 24 μήνες αφότου επικυρωθεί από 15 κράτη, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσμιου τονάζ.

    Η κυβέρνηση της Ινδίας λαμβάνει δραστικά μέτρα για να αλλάξει τις συνθήκες ανακύκλωσης των πλοίων στα διαλυτήρια της χώρας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η χώρα έλαβε δάνειο ύψους $76 εκατ. από την Japan International Cooperation Agency για την αναβάθμιση του μεγαλύτερου τμήματος των μονάδων ανακύκλωσής της στο Alang-Sosiya.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο αναβάθμισης, συνολικής αξίας $111, 2 εκατ., έχει ως στόχο να συμμορφωθούν οι μονάδες ανακύκλωσης της Ινδίας στο Alang με τους διεθνείς κανονισμούς αναφορικά με την ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία της ανακύκλωσης των πλοίων.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.