Ενώνονται Euronav NV και Gener8 Maritime Inc

Ενώνονται Euronav NV και Gener8 Maritime Inc

868
Ενώνονται Euronav NV και Gener8 Maritime Inc

Η Euronav NV και η Gener8 Maritime Inc. ανακοίνωσαν ότι σύναψαν συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους.

Με τη συμφωνία των δύο εταιρειών η Gener8 Maritime Inc. θα αποτελεί πλέον θυγατρική εταιρεία της Euronav.

Μετά τη συμφωνία η νέα εταιρεία, η οποία θα αποτελεί ηγετική δύναμη στην αγορά των crude tankers, θα διαθέτει 75 crude tankers, εκ των οποίων 44 κατηγορίας VLCC και 28 Suezmaxes, συνολικής χωρητικότητας 18 εκατ. τόνων. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της νέας εταιρείας εκτιμώνται σε πάνω από $4 δις.

Ο Πρόεδρος της Euronav, Carl Steen, δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να προσδώσει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους μετόχους των δύο εταιρειών.

Ο κ. Paddy Rodgers, Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav, σχολίασε ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την πορεία της Euronav. Όπως δήλωσε ο ίδιος, μέσα από την συμφωνία θα δημιουργηθεί μία κορυφαία εταιρεία στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Από τη μεριά του ο κ. Πήτερ Γεωργιόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gener8 Maritime τόνισε ότι έχει δηλώσει και στο παρελθόν ότι είναι υπέρ προς την ενοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, αναφέροντας συγχρόνως ότι η εταιρεία κινείται με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μετόχων της. Ο κ. Γεωργιόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι μέσα από την συγκεκριμένη συναλλαγή πρόκειται να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος στόλος από VLCC παγκοσμίως.

Φωτό: Euronav.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.