Επενδύσεις υψηλής αξίας για τα ρωσικά πετρελαϊκά έργα μέχρι το 2020

Επενδύσεις υψηλής αξίας για τα ρωσικά πετρελαϊκά έργα μέχρι το 2020

114
Επενδύσεις υψηλής αξίας για τα ρωσικά πετρελαϊκά έργα μέχρι το 2020

Της Μαρίας Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακής Αναλύτριας

Κατά μέσο όρο 34,1 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε κεφαλαιουχικές δαπάνες θα κατευθυνθούν σε 1.673 πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία μεταξύ 2018 και 2020, σύμφωνα με την GlobalData, κορυφαία εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες στα ρωσικά παραδοσιακά πετρελαϊκά έργα θα αυξήθουν στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την τριετή περίοδο, ενώ τα πετρελαιοφόρα πεδία θα απαιτήσουν 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο.

Στα χερσαία έργα θα κατευθυνθεί πάνω από το 85% των κεφαλαιουχικών δαπανών ύψους 102,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία ή 88 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2020.

Ενώ στα θαλάσσια έργα θα χρειαστούν 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιουχικές δαπάνες για την συγκεκριμένη περίοδο. Η GlobalData αναμένει ότι η Gazprom μαζί με τη Gazprom Neft θα οδηγήσουν την κούρσα επενδύοντας 37,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανάντη έργα στη Ρωσία έως το 2020.

Η Rosneft Oil Company και η Lukoil Oil Company θα ακολουθήσουν με 30,9 δισεκατομμύρια δολάρια και 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η παραγωγή του τομέα Bovanenkovskoye από τη Gazprom θα αντλήσει επενδύσεις κεφαλαίου 5 δισεκατομμύρια δολάρια που θα δαπανηθούν μεταξύ 2018 και 2020, ακολουθούμενη από τη μονάδα φυσικού αερίου Kovyktinskoye πάλι της Gazprom με 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια σε κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Η εταιρεία Rosneft Oil Company για τα πεδία Samotlorskoye θα χρειαστεί μια κεφαλαιακή επένδυση ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2020.

Η GlobalData αναφέρει ότι η μέση εναπομένουσα κεφαλαιακή δαπάνη ανά βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου (capex/boe) για τα ρωσικά έργα ανέρχεται στα 6 δολάρια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JESS JONES/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.