Εντός της εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ

Εντός της εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ

211
Εντός της εβδομάδας υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης του 67% του ΟΛΘ

Εντός αυτής της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σωτήρης Θεοφάνης, συντονιστής και εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος του προτιμητέου επενδυτή, δηλαδή της κοινοπραξίας DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Ltd, είχε ανακοινώσει ότι η σύμβαση θα υπογραφεί στις 15 Δεκεμβρίου. Ωστόσο υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπογραφεί η σύμβαση το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τον περασμένο Ιούνιο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν εξέτασης των τυπικών δικαιολογητικών, ανακήρυξε ομόφωνα την ένωση των εταιρειών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» ως τον προτιμώμενο επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ». Στο συγκεκριμένο σχήμα, μέσω της «Belterra Investments Ltd.», συμμετέχει κι ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Με την ανακήρυξη αυτή είχε δοθεί το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, έναντι των €231.926.000.

Φωτό: thpa.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.