Πιστή στο πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της η Euronav

Πιστή στο πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της η Euronav

264
Πιστή στο πρόγραμμα ανανέωσης στόλου της η Euronav

Η Euronav NV εφαρμόζει δυναμικά το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της. Η εταιρεία προχώρησε σε μια ακόμα πώληση πλοίου της, του «Flandre», κατηγορίας VLCC, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2004.

Το πλοίο, χωρητικότητας 305.688 τόνων, έχει πωληθεί σε έναν διαχειριστή offshore πλωτών εγκαταστάσεων, έναντι $45 εκατ.

Το «Flandre», μετά την πρόσφατη πώληση του «Artois», αποτελεί το παλαιότερο σε ηλικία πλοίο που διαθέτει η Euronav.

Η παράδοση του πλοίου στο νέο ιδιοκτήτη του αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι με την παραλαβή του πλοίου ο νέος ιδιοκτήτης πρόκειται να το μετατρέψει σε μια πλωτή μονάδα παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου (FPSO).

Ο κ. Paddy Rodgers, CEO της Euronav, ανέφερε ότι η παραπάνω πώληση και μετατροπή του πλοίου αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για την εταιρεία καθώς θα συμβάλλει στο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, μειώνοντας τη μέση ηλικία των πλοίων που διαθέτει και επιτρέποντας συγχρόνως στην εταιρεία να διαθέσει κεφάλαιά της σε νέα, σύγχρονα πλοία. Ο κ. Rodgers επεσήμανε επίσης ότι το «Flandre» αποτελεί το έβδομο πλοίο της εταιρείας που δίνεται για μετατροπή στον τομέα του offshore, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την φήμη της εταιρείας πως προσφέρει στον εν λόγω τομέα πλοία υψηλής ποιότητας και επιχειρησιακής λειτουργίας.

Φωτό: euronav.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.