Στρατηγική συνεργασία Total- CMA CGM

Στρατηγική συνεργασία Total- CMA CGM

82
Στρατηγική συνεργασία Total- CMA CGM

Συμφωνία στρατηγικής σημασίας υπέγραψαν η CMA CGM και η Total, σύμφωνα με την οποία η τελευταία θα αναλάβει την προμήθεια των νέων πλοίων της γαλλικής εταιρείας με καύσιμα LNG.

Η συμφωνία αφορά τα εννέα νέα πλοία της CMA CGM, που βρίσκονται την παρούσα περίοδο υπό ναυπήγηση, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η Total πρόκειται, σύμφωνα με τη συμφωνία, να προμηθεύει τα νέα πλοία της CMA CGM, μόλις αυτά ναυπηγηθούν, με 300.000 τόνους LNG ετησίως για μια περίοδο δέκα ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο οι δύο μεγάλες εταιρείες είχαν υπογράψει συνεργασία, που θα ανταποκρινόταν στους στόχους της νέας νομοθεσίας του IMO για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020.

Για την εξυπηρέτηση των αναγκών ανεφοδιασμού των νέων πλοίων της CMA CGM με LNG καύσιμα στην Ευρώπη, η Total θα ναυλώσει σε μακροχρόνια βάση ένα bunkering vessel. Το συγκεκριμένο πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Total, θα εξυπηρετεί τον ανεφοδιασμό πλοίων και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση του LNG στον χώρο της ναυτιλίας και την ανάπτυξη ενός δικτύου διανομής καυσίμων φιλικότερων προς το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και το LNG, τα οποίο σύμφωνα με τον κ. Rodolphe Saadé, Πρόεδρο και CEO της CMA CGM θα αποτελέσει το «καύσιμο του μέλλοντος για τη ναυτιλία».

Φωτό: cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.