2017: Μία εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα

2017: Μία εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα

112
2017: Μία εξαιρετική χρονιά για την κρουαζιέρα

Η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Παρά τους τυφώνες που φέτος έπληξαν έναν κατεξοχήν προορισμό κρουαζιέρας, όπως είναι η Καραϊβική, οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Carnival Corporation & plc ή η Royal Caribbean Cruises Ltd., θεωρούν ότι το 2017 ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος για την αγορά.

Και «τα καλύτερα έρχονται» υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Την αισιοδοξία τους την βασίζουν σε μία συνεχή και διευρυνόμενη τάση ενίσχυσης του ρεύματος όσων επιλέγουν για διακοπές ένα κρουαζιερόπλοιο. Οι ανάγκες, μάλιστα, φιλοξενίας εκατομμυρίων νέων επιβατών στα επόμενα χρόνια, έχουν οδηγήσει σε αύξηση ρεκόρ του βιβλίου παραγγελιών.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα έως το 2025, 74 νέα κρουαζιερόπλοια θα έχουν παραδοθεί στις εταιρείες, χωρητικότητας 216.446 κλινών. Τα περισσότερα εξ αυτών θα μπορούν να φιλοξενήσουν από 2.500 έως και 5.000 άτομα.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός, πως αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν μία κρουαζιέρα και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 20-35 ετών, διαμορφώνοντας σταδιακά ένα νέο απαιτητικό κοινό.

Για το 2018 αναμένεται μία πληθώρα νέων κρουαζιερόπλοιων να εισέλθουν στην αγορά. Τα εντυπωσιακότερα από αυτά είναι:

·         το Celebrity Edge, που μοιάζει με ξενοδοχείο μπουτίκ παρά με πλοίο

·         το Norwegian Bliss, ιδανικό για οικογένειες

·         το Majestic Princess, το πλέον πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Princess

·         το Symphony of the Seas, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο

·         το Azamara Pursuit, για όσους αγαπούν την εξευρεύνηση

·         το Viking Orion, που θα προσφέρει κρουαζιερές στην Ασία

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/BODO MARKS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.