Το LNG «κατακτά» μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Το LNG «κατακτά» μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

105
Το LNG «κατακτά» μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Σε καινοτόμες και «πράσινες» ενέργειες προχωρά η εταιρεία κρουαζιέρας AIDA Cruises, η οποία σύντομα θα εφοδιάζει με LNG το κρουαζιερόπλοιο «AIDAperla», ενώ αυτό θα είναι ελλιμενισμένο. Αυτό σημαίνει ότι το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει ως καύσιμο και LNG, θα παράγει την ενέργεια που χρειάζεται μέσω της κατανάλωσης LNG, όσο θα βρίσκεται σε λιμένες.

Υπολογίζεται ότι ένα κρουαζιερόπλοιο «δαπανά» το 40% του χρόνου λειτουργίας του στους λιμένες. Σε αυτήν την περίπτωση έχει ιδιαίτερη αξία να μην εκπέμπει σημαντικά ποσοστά αέριων ρύπων στους λιμένες που αγκυροβολεί.

Η AIDA Cruises έχει προχωρήσει σε συμφωνία με μεσογειακούς λιμένες (Βαρκελώνη, Μασσαλία, Civitavecchia) για τον εφοδιασμό του «AIDAperla» μόλις αυτό θα προσεγγίζει τους συγκεκριμένους λιμένες.

Με την χρήση του LNG ως πηγή παραγωγής ενέργειας, θα επιτευχθεί μείωση των οξειδίων του αζώτου και του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει το πλοίο κατά 80% και 20%, αντίστοιχα, ενώ θα εξαλειφθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου και αιωρούμενων σωματιδίων. Το γεγονός αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λιμένες παγκοσμίως, την ποιότητα του αέρα.

Επιπλέον από το φθινόπωρο του 2018 η AIDA Cruises προχωρά σε μια νέα εποχή, καθώς με την παραλαβή του νέου κρουαζιερόπλοιού της «AIDAnova» τότε, αλλά και με την παραλαβή του αδελφού του πλοίου στις αρχές του 2021, η εταιρεία θα διαθέτει μια νέα γενιά πλοίων τα οποία θα καταναλώνουν αποκλειστικά LNG ως καύσιμο, τόσο εν πλω όσο και στους λιμένες προσέγγισης.

Φωτό: aida.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.