Αισιοδοξία για την αγορά των bulkers

Αισιοδοξία για την αγορά των bulkers

136
Αισιοδοξία για την αγορά των bulkers

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις για την αγορά των dry bulk carriers το ερχόμενο έτος, ιδιαίτερα για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Clarkson Platou Asia, κ. Martin Rowe, ανέφερε στο πλαίσιο του «Mare Forum», που έλαβε χώρα στο Χονγκ Κονγκ πρόσφατα, πως αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2018 να καταγραφεί μια άνοδος στους ναύλους των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, η οποία ενδεχομένως και να εκπλήξει τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά.

Κάποιοι από τους παράγοντες που θα συμβάλλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, στην ανοδική πορεία των ναύλων είναι το αυξανόμενο εμπόριο που πραγματοποιείται σε αγορές από όπου διέρχεται ο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού», όπου καταγράφεται αύξηση στις εξαγωγές «ημικατεργασμένων» προϊόντων από την Κίνα, αλλά και εισαγωγές πρώτων υλών από την χώρα. Οι παραπάνω εμπορικές ροές εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην αύξηση του θαλάσσιου εμπορίου αναφορικά με την αγορά των dry τα επόμενα χρόνια.

Στην ανοδική πορεία των ναύλων το ερχόμενο έτος, σύμφωνα με τον κ. Rowe, θα συμβάλει επίσης η μείωση του ρυθμού αύξησης του στόλου των dry bulk πλοίων, καθώς εκτιμάται ότι το 2018 θα καταγραφούν μειωμένες παραδόσεις νέων πλοίων συγκριτικά με φέτος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.