Αυξημένες οι εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία

Αυξημένες οι εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία

113
Αυξημένες οι εισαγωγές δημητριακών από τη Σαουδική Αραβία

Συνεχή αύξηση καταγράφουν οι εισαγωγές της Σαουδικής Αραβίας σε κριθάρι, όπως δημοσιεύει η Saudi Press Agency, καθώς πρόσφατα ο Οργανισμός Σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Grains Organization) ανακοίνωσε ότι η χώρα αναμένει να παραλάβει την έβδομη παραγγελία της για το τρέχον έτος, ποσότητας 720.000 τόνων.

Η Σαουδική Αραβία εισάγει κριθάρι κυρίως από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με στοιχεία του United States Department of Agriculture, μεταξύ του Ιουλίου 2015- Ιουνίου 2017, η Ρωσία αντιπροσώπευε το 21,3% των εισαγωγών της Σαουδικής Αραβίας σε κριθάρι, ακολουθώντας η Ουκρανία με 20,9%, η Αργεντινή με 14,7%, η Γερμανία με 13,9% και η Ρουμανία με 7,8%.

Από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα υπολογίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει εισάγει 6,6 εκατ. τόνους κριθαριού για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησής της.

Πρόσφατα ο Οργανισμός Σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι η χώρα αναμένει να εισάγει νέα συνολική παραγγελία σιταριού, ποσότητας 484.000 τόνων, από την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Βόρεια και Νότια Αμερική, η οποία αναμένεται να παραδοθεί το διάστημα Δεκεμβρίου 2017 –Ιανουαρίου 2018 μέσω 8 ξεχωριστών πλοίων. Πρόκειται για την τέταρτη στη σειρά παραγγελία σιταριού από τη Σαουδική Αραβία για την φετινή χρονιά.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους οι συνολικές εισαγωγές της Σαουδικής Αραβίας σε σιτάρι εκτιμώνται σε 2,51 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.