Ρεκόρ εξαγωγών καταγράφει η Νότια Κορέα

Ρεκόρ εξαγωγών καταγράφει η Νότια Κορέα

103
Ρεκόρ εξαγωγών καταγράφει η Νότια Κορέα

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της χώρας, η αξία των εξαγωγών της Νότιας Κορέας από τις αρχές του έτους έως και σήμερα ανέρχεται σε  $501,2 δις

Οι συγκεκριμένες εξαγωγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhuanet, αποτελούν ρεκόρ για τη Νότια Κορέα, καθώς δεν έχουν καταγραφεί ξανά στο παρελθόν, τουλάχιστον από το 1956 όταν ξεκίνησε η συλλογή των στατιστικών στοιχείων για τις εμπορικές συναλλαγές της χώρας.

Η αξία των εισαγωγών της χώρας ανήλθε σε $416,6 δις, γεγονός που ενισχύει την προσδοκία η αξία των εμπορικών συναλλαγών της χώρας θα ξεπεράσει εντός του τρέχοντος έτους το $1 τρις.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Xinhuanet, η ταχεία αύξηση των εξαγωγών της Νότιας Κορέας οφείλεται στην ευρεία ποικιλία των εμπορευμάτων προς εξαγωγή και στον αυξανόμενο αριθμό των περιοχών που εισήγαγαν προϊόντα από τη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του 2017.

Τα σημαντικότερα εμπορεύματα και προϊόντα που εξήχθησαν από τη Νότια Κορέα ήταν, ως επί το πλείστον, πετροχημικά, χάλυβας και ημιαγωγοί και ένα μεγάλο μέρος αυτών είχε ως προορισμό τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και την Ινδία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JEON HEON-KYUN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.