Αυξημένη ζήτηση άνθρακα από την Ινδία

Αυξημένη ζήτηση άνθρακα από την Ινδία

40
Αυξημένη ζήτηση άνθρακα από την Ινδία

Σημαντικά αυξημένες καταγράφονται οι εισαγωγές άνθρακα στην Ινδία από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Οκτώβριο η Ινδία τετραπλασίασε τις εισαγωγές της σε άνθρακα από τη Βόρεια Αμερική σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τους 2,1 εκατ. τόνους. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2015.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αυξημένες εισαγωγές οφείλονται στην έλλειψη άνθρακα στην Ινδία. Οι εισαγωγές εκτιμάται ότι θα αυξηθούν περαιτέρω μετά και από την απαγόρευση της ινδικής κυβέρνησης να χρησιμοποιείται πετρελαϊκό κοκ στο Νέο Δελχί και στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο κατά την καύση του επιβαρύνει με επιβλαβείς αέριους ρύπους την ατμόσφαιρα.

Από τις αρχές του Νοέμβρη έως και σήμερα, οι εισαγωγές άνθρακα από την Ινδία έχουν αγγίξει τους 1,5 εκατ. τόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αύξηση της τάξεως του 70% σε σχέση με τις εισαγωγές την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι συνολικές εισαγωγές της Ινδίας σε άνθρακα άγγιξαν τα 17,4 εκατ. τόνους τον περασμένο Οκτώβριο, αποτελώντας τον μήνα με το μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών εντός του τρέχοντος έτους.

Φωτό: EPA/ANDRZEJ GRYGIEL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.