Η ZIM αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

Η ZIM αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

62
Η ZIM αντιστρέφει τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα

Τα αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα κατάφερε να αντιστρέψει η ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους $25,2 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με τις ζημίες των $37,6 εκατ. που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι η αγορά των containerships έχει ξεκινήσει να σταθεροποιείται μετά από ένα πλήθος αλλαγών που έχουν λάβει χώρα τα προηγούμενα έτη, όπως διαμόρφωση συμμαχιών μεταξύ εταιρειών, συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Τα έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν σε $816,7 εκατ., αύξηση κατά 26,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Αύξηση της τάξεως του 19,2% σε σχέση με πέρυσι σημείωσαν οι ναύλοι της εταιρείας. Το τρίτο τρίμηνο του 2017 ο μέσος ναύλος κυμάνθηκε σε $1.058/TEU περίπου.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2017, η ZIM μετέφερε 688.000 TEUs, αύξηση κατά 10,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Για τους εννέα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους η εταιρεία έχει καταγράψει κέρδη ύψους $21,1 εκατ., συγκριτικά με τις ζημίες των $168, 1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ZIM, παρά την αισιοδοξία για το μέλλον που απορρέει από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, οι προκλήσεις συνεχίζουν να υπάρχουν λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά αναφορικά με την πορεία των ναύλων και τις τιμές των καυσίμων στα πλοία.

Φωτό: zim.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.