Οι κρουαζιέρες εξερεύνησης η νέα τάση στην αγορά

Οι κρουαζιέρες εξερεύνησης η νέα τάση στην αγορά

183
Οι κρουαζιέρες εξερεύνησης η νέα τάση στην αγορά

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μία αυξανόμενη τάση για εναλλακτικές κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας, που φέρνουν τους λάτρεις της θάλασσας στα πιο απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα πελάγη του κόσμου. Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας όπως η αμερικανική Crystal Cruises, η νορβηγική Hurtigruten, η γαλλική Compagnie du Ponant έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για νέα πλοία, που θα προσφέρουν εναλλακτικές κρουαζιέρες σε Αρκτική, Ανταρκτική αλλά και σε πολλές ακόμα δυσπρόσιτες και παρθένες θαλάσσιες περιοχές.

Σε αυτήν την αγορά στρέφεται πλέον και η Celebrity Cruises, η οποία επέλεξε τα ολλανδικά ναυπηγεία Werft De Hoop για τη ναυπήγηση ενός πολυτελούς πλοίου για κρουαζιέρες εξερεύνησης.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, σχεδιασμένο με βάση τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, θα έχει μήκος 101,5, πλάτος 17 και βύθισμα 4,5 μέτρων. Θα διαθέτει έξι καταστρώματα και συνολικά 50 σουίτες, στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν 100 επιβάτες.

Το όνομά του θα είναι το «Celebrity Flora». Στο στόλο της Celebrity Cruises αναμένεται να ενταχθεί τον Μάιο του 2019, ενώ ο προγραμματισμός της εταιρείας είναι το νέο πολυτελές πλοίο να προσφέρει κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας στο αρχιπέλαγος των νησιών Γκαλαπάγκος, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Φωτό: celebritycruises.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.