Η Φλόριντα σημαντικός κόμβος κρουαζιέρας

Η Φλόριντα σημαντικός κόμβος κρουαζιέρας

65
Η Φλόριντα σημαντικός κόμβος κρουαζιέρας

Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο στα δρομολόγια εταιρειών κρουαζιέρας στην Καραϊβική Θάλασσα και όχι μόνο, καθώς και την απαγόρευση που τέθηκε να μην προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια λιμάνια των ΗΠΑ, όπως αυτά της Φλόριντα, αυξημένη καταγράφεται η διακίνηση επιβατών και κρουαζιερόπλοιων κατά το τρέχον έτος.

Συγκεκριμένα, το λιμάνι του Canaveral στη Φλόριντα του Μαϊάμι κατέγραψε νέο ρεκόρ στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους του 2017, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από στοιχεία, το λιμάνι εξυπηρέτησε 4,5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας, αύξηση κατά 6,4% σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών το περασμένο έτος.

Το Canaveral αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο λιμάνι της Φλόριντα για την εξυπηρέτηση της παγκόσμιας κρουαζιέρας, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί νέοι και εξειδικευμένοι τερματικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με την Cruise Lines International Association (CLIA), το Canaveral αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου από άποψη διακίνησης επιβατών κρουαζιέρας, καθώς και home-port για τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως, όπως είναι η Carnival Cruise Lines, η Disney Cruise Line, η Norwegian Cruise Line και η Royal Caribbean International.

Φωτό: portcanaveral.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.