Επανεξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ ο Γιάννης Χαλάς

    436
    Επανεξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ ο Γιάννης Χαλάς

    Με την επανεκλογή του – εκλέχθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1993 – για έκτη συνεχόμενη θητεία, πενταετούς διάρκειας, – 24/11/2017 – 23/11/2022 – στο ύπατο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Χαλά, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του διήμερου 29ου Τακτικού Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της ΠΝΟ, που άρχισαν χθες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

    Το Συνέδριο υπερψήφισε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης της ΠΝΟ για την πενταετία 2012-2017 και υιοθέτησε τον Προγραμματισμό Δράσης της ΠΝΟ για την επόμενη πενταετία – και σχετικό συνοδευτικό Ψήφισμα του Συνεδρίου.

    Μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Διοίκησης της ΠΝΟ, αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκαν την πενταετία 2012-2017, για την ανάδειξη των χρονιζόντων και εκκρεμών αιτημάτων του κλάδου, με κυρίαρχα, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το συνταξιοδοτικό, διαμορφώθηκε το πλαίσιο της δράσης της ΠΝΟ για την πενταετία 2017-2022.

    Το πλαίσιο κεντρικών αξόνων των κυρίαρχων και πρώτης προτεραιότητας αιτημάτων της Ομοσπονδίας οριοθετείται στο παρακάτω πεντάπτυχο :

    · Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή των Συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας και

    ·  προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα, καθοριστικής και αποφασιστικής σημασίας σταθερά της απασχόλησης,

    ·  πολιτική απασχόλησης, περιλαμβανομένης της άμεσης αντιμετώπισης της ανεργίας,

    ·  κοινωνικοασφαλιστική προστασία, και

    ·   προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και αναβάθμιση των επιπέδων εκπαίδευσης των ναυτικών.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.