Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για τα crude tankers

Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για τα crude tankers

357
Επιβεβαιώνεται η ανησυχία για τα crude tankers

Μια ακόμα δυσοίωνη πρόγνωση έρχεται να επιβεβαιώσει το ήδη αρνητικό κλίμα για τη ναυλαγορά των wet. O Οίκος Drewry επιβεβαιώνει ότι οι ναύλοι στην αγορά των crude tankers αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω το 2018 μετά την απότομη πτώση που έχουν ήδη καταγράψει κατά το τρέχον έτος.

Όπως προκύπτει από την τελευταία έκδοση «Tanker Forecaster», η οποία δημοσιεύεται από την Drewry, αν και η αύξηση της προσφοράς χωρητικότητας σε νέα δεξαμενόπλοια αναμένεται ότι θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα το 2018, η αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θα είναι χαμηλή και περιορισμένης έκτασης.

Η αναμενόμενη επιβράδυνση στην αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και η πιθανή μείωση στη διατήρηση αποθεμάτων πετρελαίου της Κίνας θα διατηρήσει σε μέτρια επίπεδα το εμπόριο αργού πετρελαίου το ερχόμενο έτος.

Η ανάπτυξη του στόλου των crude tankers πρόκειται να καταγράψει μείωση κατά 3,2% το 2018,  μετά την αύξηση ύψους 6% ανά έτος που είχε καταγραφεί τα έτη 2016 και 2017. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι αναλυτές επιμένουν ότι  οι ναύλοι θα συνεχίζουν να ακολουθούν πτωτική πορεία το 2018.

Αναφορικά με τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στην Κίνα, όπως προκύπτει από στοιχεία του International Energy Agency, τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας από το 2015 εκτιμώνται σε 520 εκατ. βαρέλια. Η απότομη πτώση των αποθεμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε 0,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σε σύγκριση με τα 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αποτελεί ένδειξη ότι η Κίνα θα μειώσει τον αριθμό των αποθεμάτων της σε πετρέλαιο το ερχόμενο έτος, γεγονός που θα επηρεάσει σημαντικά τη ζήτηση για crude tankers.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.