Ελπίδα ανάκαμψης για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Ελπίδα ανάκαμψης για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

112
Ελπίδα ανάκαμψης για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Μειωμένα έσοδα κατέγραψαν τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας το τρίτο τρίμηνο του 2017. Η μείωση των εσόδων οφείλεται στο μικρότερο αριθμό παραγγελιών που έλαβαν για νέα πλοία τα ναυπηγεία της χώρας σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αλλά και στις χαμηλότερες τιμές ναυπήγησης των νέων πλοίων.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap News Agency, η Hyundai Heavy Industries, ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος του κόσμου, κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους $83,9 εκατ. κατά τη διάρκεια του Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2017, μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη για την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ($288 εκατ.). Τα έσοδα της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο του έτους άγγιξαν τα $3,4 δις, αντιπροσωπεύοντας μείωση της τάξεως του 27,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Η Samsung Heavy Industries, ο δεύτερος μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Νότιας Κορέας, κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους $21,1 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα κέρδη ύψους $75,3 εκατ. του περασμένου έτους. Τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 37% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., η εταιρεία κατάφερε να αντιστρέψει τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, καταγράφοντας λειτουργικά κέρδη ύψους $185,7 εκατ. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας οφείλονται στην πώληση μέρους του μετοχικού της κεφαλαίου, καθώς και εγκαταστάσεών της, αλλά και σε περικοπές θέσεων εργασίας. Ωστόσο, τα έσοδα των ναυπηγείων της Daewoo σημείωσαν πτώση κατά 19,8% σε σχέση με πέρυσι.

Η ναυπηγική βιομηχανία της Νότιας Κορέας, η οποία πλήττεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και από τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται από τα κινέζικα ναυπηγεία, προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από πακέτα διάσωσης. Το 2016 οι μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία της χώρας ανήλθε σε πάνω από 20.000.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.