Η Κίνα «πατάει πόδι» στην Αίγυπτο

    162
    Η Κίνα «πατάει πόδι» στην Αίγυπτο

    Η China COSCO Shipping και ο κινέζικος όμιλος εταιρειών Tianjin Teda Company, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού, υπέγραψαν συμφωνία με την Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ για τη δημιουργία ενός πάρκου logistics στην Αίγυπτο.

    Το πάρκο logistics πρόκειται να κατασκευαστεί στην πόλη-λιμένα Αΐν Σούχνα που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, στον Κόλπο του Σουέζ.

    Η COSCO θα επενδύσει στη δημιουργία του «Suez International Logistics Park», το οποίο θα έχει έκταση 130.000 τ.μ. και θα αποτελεί το πρώτο ομαδοποιημένο πάρκο για υπηρεσίες logistics στην Αίγυπτο που θα αποτελεί μια ειδική οικονομική ζώνη.

    Η απόφαση της COSCO να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ερυθρά Θάλασσα, εγκαθιστώντας εκεί ένα πάρκο logistics αποτελεί μέρος του οράματός της να αποτελέσει η Αίγυπτος βασικό πάροχο υπηρεσιών logistics στο πλαίσιο του OBOR (One Belt One Road).

    Η συνεργασία μεταξύ Πεκίνου και Καΐρου για τη δημιουργία του πάρκου logistics αποτελεί απόρροια των καλών εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Το πρώτο εξάμηνο του 2017 το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Αιγύπτου ανήλθε σε αξία τα $5,2 δις.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.