Εξαγορά-έκπληξη αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του LNG

Εξαγορά-έκπληξη αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του LNG

421
Εξαγορά-έκπληξη αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του LNG

Μπροστά στην υπογραφή μίας συμφωνίας «σταθμό» βρίσκεται η παγκόσμια αγορά του LNG, καθώς ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αποκτά ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο της Engie στον τομέα του upstream LNG.

Η δεσμευτική προσφορά της Total προβλέπει την απόκτηση όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ENGIE που αφορούν τις συμμετοχές της σε μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου (κυρίως το Cameron LNG project στις ΗΠΑ), όλες τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες πώλησης και αγοράς LNG, τον στόλο των LNG πλοίων της ENGIE (πλοία μεταφοράς LNG, πλωτές μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου – FSRU, πλοία ανεφοδιασμού με LNG), καθώς και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης στην Ευρώπη.

Η Total θα καταβάλλει στην ENGIE το ποσό των $1,49 δις ενώ πρόσθετες πληρωμές ύψους έως 550 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσαν να καταβληθούν από τη Total σε περίπτωση βελτίωσης των αγορών πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου της Total, η προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται στις εφαρμοστέες νομικά απαιτούμενες διαδικασίες διαβούλευσης και γνωστοποίησης με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ υπόκειται και στις εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών αλλά και των εταίρων ως προς ορισμένες εμπορικές/επιχειρηματικές συμβάσεις, που έχουν ήδη υπογραφεί.

Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι τα μέσα του 2018 και θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Φωτό: ep.total.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.