Προβλήματα λειψυδρίας στο Κέιπ Τάουν

    104
    Προβλήματα λειψυδρίας στο Κέιπ Τάουν

    Προειδοποίηση εξέδωσε το London P & I Club για όποιον προσεγγίζει το λιμάνι του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική.

    Συγκεκριμένα, οι αρχές της πόλης έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα στην χρήση του πόσιμου νερού σε επίπεδο 5 από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η χρήση πόσιμου νερού για μη ουσιώδεις λόγους και για σκοπούς που δεν συνδέονται με τις ανάγκες της νοτιοαφρικανικής κοινότητας. Οι περιορισμοί αυτοί οφείλονται στη μακρά περίοδο ξηρασίας που πλήττει την τελευταία χρονική περίοδο την περιοχή.

    Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει ανασταλεί από το λιμάνι του Κέιπ Τάουν η πώληση και ο εφοδιασμός πόσιμου νερού σε όσα πλοία, ναυτικούς και ταξιδιώτες προσεγγίζουν εκεί, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.

    Όσοι σχεδιάζουν να προμηθευτούν νερό από λιμάνια της Νότιας Αφρικής θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι περιορισμοί στην χρήση του πόσιμου νερού ισχύουν επίσης στο Mossel Bay, στο Port Elizabeth και στο λιμάνι του Ngqura.

    Επίσης, όπως γίνεται γνωστό από το London P & I Club, δεν διατίθεται νερό ούτε σε περίπτωση που διεξάγονται εργασίες επισκευών σε πλοία που βρίσκονται σε λιμένες της Νότιας Αφρικής. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια από τα ενδιαφερόμενα μέρη για προμήθεια νερού από άλλη πηγή εφοδιασμού.

    Τα περιοριστικά μέτρα της χρήσης του πόσιμου νερού θα διαρκέσουν έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα της ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή. Οι αρχές της πόλης του Κέιπ Τάουν έχουν προχωρήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες ενέργειες, εφόσον υπάρχουν περίοδοι κατά τη διάρκεια των οποίων η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα λειψυδρίας.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.