Στρατηγικές συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

Στρατηγικές συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

57
Στρατηγικές συνεργασίες στον ενεργειακό τομέα

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας, Petrobras, κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ορθοποδήσει οικονομικά και να αφήσει πίσω της τα σκάνδαλα που είχαν ξεσπάσει πριν από περίπου δύο χρόνια με διευθυντικά στελέχη της. Προς την επίτευξη αυτού του σκοπού έχει προβεί την τελευταία περίοδο σε συνεργασία με μεγάλους πετρελαϊκούς κολοσσούς.

Η Petrobras και ο όμιλος της BP ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν πρόσφατα LOI (Letter of Intent) για την από κοινού παραγωγή και μεταφορά πετρελαίου, καθώς και την υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών κατά τη διαδικασία εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Επιπλέον, τον περασμένο Σεπτέμβριο η Petrobras υπέγραψε MoU (Memorandum of Understanding) με την Royal Dutch Shell για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Βραζιλία. Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας τους είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους κατά τη διάρκεια των εργασιών τους.

Τον περασμένο Ιούλιο η βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία υπέγραψε MoU και με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας, China National Petroleum Corporation (CNPC), με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Οι παραπάνω συνεργασίες αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού πλάνου της Petrobras για την περίοδο 2017-2021, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία επιθυμεί να επανέλθει στην πρότερή της θέση στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARCELO SAYAO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.