Ψηφιακές και υβριδικές λύσεις προς όφελος της ναυτιλιακής βιομηχανίας

    72
    Ψηφιακές και υβριδικές λύσεις προς όφελος της ναυτιλιακής βιομηχανίας

    Πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου η open house εκδήλωση της Kongsberg Maritime Hellas, στα γραφεία της εταιρείας στο Ελληνικό.

    Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσιάσεις από στελέχη της εταιρείας πάνω σε θέματα που απασχολούν αρκετά τον τελευταίο καιρό την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, όπως η ενεργειακή απόδοση, η ψηφιοποίηση και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και στις λύσεις που παρέχει η εταιρεία.

    Στο κομμάτι της ενεργειακής απόδοσης, οι υβριδικές λύσεις της Kongsberg μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την λειτουργία των πλοίων και προσφέροντας χαμηλότερα κόστη στους διαχειριστές τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να καταστήσουν την «Πράσινη Τεχνολογία» μια αναγκαία λύση για το μέλλον αλλά και για το παρόν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του πρώτου αυτόνομου και πλήρως ηλεκτρικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, “Yara Birkeland”, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμιο ορόσημο για τις θαλάσσιες μεταφορές.

    Επιπλέον η Kongsberg, προκειμένου να συμβάλλει στη διαδικασία ψηφιοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις οι οποίες αξιοποιούν τα διαθέσιμα δεδομένα προκειμένου να τα μετατρέψουν σε πραγματική αξία για τους πελάτες, προσφέροντας απτή επιχειρησιακή αποδοτικότητα.

    Τέλος, δεδομένου ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες βασίζουν την λειτουργία τους ολοένα και περισσότερο στην τεχνολογία, η Kongsberg παρέχει άμεση πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες στα παγκόσμια κέντρα υποστήριξης που διαθέτει, και ασφαλείς λύσεις υποστήριξης από απόσταση, που σε συνδυασμό με τις προηγμένες αναλύσεις και τις δυνατότητες πρόβλεψης, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα λειτουργικά κόστη.

    Φωτό: kongsberg.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.