Νέες πειρατικές επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια

Νέες πειρατικές επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια

520
Νέες πειρατικές επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια

Η ReCAAP (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre) επεσήμανε πως από τις αρχές του 2017 έως και σήμερα έχουν καταγραφεί επτά περιστατικά πειρατείας στα Στενά της Σιγκαπούρης, σημαντική αύξηση, συγκριτικά με τα δύο περιστατικά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αφορμή για τη δήλωση υπήρξε η πρόσφατη επίθεση από πειρατές με μαχαίρια δέχθηκε δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν στα Στενά της Σιγκαπούρης, 6,5 ναυτικά μίλια περίπου βορειοανατολικά του νησιού Μπατάμ, στην Ινδονησία. Όπως ανακοίνωσε η ReCAAP ISC  οι πειρατές επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο «GP T2», κατηγορίας Aframax και σημαίας Παναμά, μπήκαν στο μηχανοστάσιο δένοντας τον υπεύθυνο, έκλεψαν κάποια ανταλλακτικά της μηχανής και διέφυγαν με μια μικρή βάρκα.

Ο πλοίαρχος εξέδωσε σήμα συναγερμού και αμέσως διεξήχθη ο απαραίτητος έλεγχος στο πλοίο για να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος. Σύμφωνα με την ReCAAP, κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε και το πλοίο συνέχισε την πορεία του προς την Κίνα.

Το πλοίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Silver Star Ship Management, που έχει έδρα στη Shazia των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των πειρατικών επιθέσεων, η ReCAAP συμβουλεύει να υπάρχει προσοχή και επαγρύπνηση σε όσα πλοία διαπλέουν τα Στενά της Σιγκαπούρης και να αναφέρονται τυχόν περιστατικά στο πλησιέστερο παράκτιο κράτος, καθώς και στο νηολόγιο στο οποίο είναι εγγεγραμμένο το κάθε πλοίο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/SOUTH KOREA NAVY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.