Οι Ρώσοι προχωρούν σε ναυπήγηση 15 νέων LNG carriers

Οι Ρώσοι προχωρούν σε ναυπήγηση 15 νέων LNG carriers

185
Οι Ρώσοι προχωρούν σε ναυπήγηση 15 νέων LNG carriers

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Novatek έχει δρομολογήσει την παραγγελία 15 νέων πλοίων μεταφοράς LNG, Arctic-class, από τα ρωσικά ναυπηγεία Zvezda Shipyard.

Τα νέα πλοία πρόκειται να μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο από τον σταθμό «Arctic LNG-2»  στην χερσόνησο της Gydan προς τον νέο τερματικό σταθμό επαναφόρτωσης στην χερσόνησο της Καμτσάτκα ο οποίος ακόμα κατασκευάζεται.

Πρόσφατα η Novatek υπέγραψε συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση της Καμτσάτκα για την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού επαναφόρτωσης που θα επιτρέπει σε δεξαμενόπλοια, κατηγορίας Arctic ice-class, να επαναφορτώνουν LNG σε συμβατικά δεξαμενόπλοια.

Ο κ. Leonid Michelson, CEO της Νοvatek επεσήμανε ότι ο τερματικός σταθμός θα υποστηρίξει τον καλύτερο εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αρκτική ζώνη, θα τονώσει τη διαδρομή του Βόρειου Περάσματος και θα δημιουργήσει ένα νέο κόμβο προμήθειας LNG σε αγορές από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Φωτό: novatek.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.