Το μέλλον της κρουαζιέρας βρίσκεται στην Κίνα

Το μέλλον της κρουαζιέρας βρίσκεται στην Κίνα

182
Το μέλλον της κρουαζιέρας βρίσκεται στην Κίνα

Τα γερμανικά ναυπηγεία Meyer Werft παρέδωσαν το κρουαζιερόπλοιο «World Dream» στην εταιρεία κρουαζιέρας ασιατικών συμφερόντων «Dream Cruises».

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, μήκους 335 μ. και πλάτους 39,7 μ., έχει μεταφορική ικανότητα 3.376 επιβατών και χωρητικότητα 151.300 GT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γερμανικών ναυπηγείων, το κρουαζιερόπλοιο έχει ναυπηγηθεί σύμφωνα με τους τελευταίους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας και προορίζεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της κινέζικης αγοράς κρουαζιέρας.

Το «World Dream» από το λιμάνι του Μπρεμερχάφεν που βρίσκεται τώρα, πρόκειται σύντομα να αναχωρήσει για την Ασία. Με λιμάνι εκκίνησης το Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ταξιδέψει προς το Βιετνάμ και την Κίνα, εκτελώντας κρουαζιέρες διάρκειας δύο, πέντε και επτά ημερών.

Εκπρόσωπος της Dream Cruises ανέφερε ότι η ναυπήγηση του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να επικεντρωθεί στην κρουαζιέρα που λαμβάνει χώρα στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ασίας, ιδιαίτερα στην Κίνα, καθώς αποτελεί μια αγορά με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Φωτό: meyerwerft.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.