Επενδύσεις δις σε ενεργειακά έργα στη Νότια Αμερική

Επενδύσεις δις σε ενεργειακά έργα στη Νότια Αμερική

89
Επενδύσεις δις σε ενεργειακά έργα στη Νότια Αμερική

Η κρατική ενεργειακή εταιρεία της Αργεντινής, YPF, σχεδιάζει ένα πενταετές επενδυτικό πλάνο ύψους $30 δις για την αύξηση της  πετρελαϊκής της παραγωγής. Τα $21,5 δις θα προέλθουν από τα οικονομικά διαθέσιμα της εταιρείας, ενώ το υπολειπόμενο μέρος από εξωτερικούς επενδυτές. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε τοπικά μέσα, στόχος της εταιρείας είναι να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου της κατά 26% μέχρι το 2022.

Επιπλέον, η YPF αποτελεί την κύρια εταιρεία που εκμεταλλεύεται το κοίτασμα Vaca Muerta, που βρίσκεται στην Παταγονία, το οποίου η έκταση είναι ίδια με αυτή του Βελγίου. Μέσα από την εκμετάλλευση του κοιτάσματος, η εταιρεία στοχεύει στην αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Συγχρόνως, η YPF προσβλέπει σε απόκτηση μέρους από την εξαγωγική δραστηριότητα της Petrobras, κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βραζιλίας, η οποία μετά το σκάνδαλο διαφθοράς στελεχών της το οποίο ξέσπασε πριν από δύο χρόνια περίπου έχει πληγεί οικονομικά και έχει προβεί σε πώληση περιουσιακών της στοιχείων. Ωστόσο, η παραγωγή πετρελαίου της Petrobras τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήλθε σε 2,17 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αύξηση κατά 2,8% σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήλθε σε 81,5 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως, αύξηση ύψους 2%, συγκριτικά με τον περασμένο Αύγουστο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.