Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ευρώπη

Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ευρώπη

80
Συνεχίζονται οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων στην Ευρώπη

Η Schulte Marine Concept (S.M.C.) της Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), σε συνεργασία με την Bernhard Schulte Cruise Services (BS Cruise), ανακοίνωσε ότι κέρδισε το πρώτο συμβόλαιο για την τεχνική υποστήριξη στη ναυπήγηση ενός κρουαζιερόπλοιου.

Πρόκειται για τη ναυπήγηση του πολυτελούς expedition κρουαζιερόπλοιου «MS World Explorer» της εταιρείας Mystic Cruises, η οποία έχει έδρα στην Πορτογαλία. Κατά τη διάρκεια της ναυπήγησης του κρουαζιερόπλοιου η Schulte Marine Concept θα παρέχει τεχνική συμβουλευτική και εργασίες επίβλεψης.

Ο όμιλος της Mystic, με επικεφαλής τον κ. Mario Ferreira, κορυφαίο Πορτογάλο επιχειρηματία, έχει ήδη δημιουργήσει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της ποτάμιας κρουαζιέρας. Ο όμιλος συμπεριλαμβάνει την εταιρεία DouroAzul, η οποία διαθέτει 16 σκάφη που εκτελούν κρουαζιέρες στον ποταμό Δούρο. Ο όμιλος συμπεριλαμβάνει επίσης την γερμανική εταιρεία Nicko Cruises η οποία πραγματοποιεί ποτάμιες κρουαζιέρες στους ποταμούς Δούναβη, Ρήνο, Έλβα, Γιανγκτσέ, Μεκόνγκ και Νείλο.

Μετά την επιτυχημένη πορεία στην ποτάμια κρουαζιέρα, ο κ. Ferreira αποβλέπει στην επέκταση της εταιρείας του στον τομέα της θαλάσσιας κρουαζιέρας, στοχεύοντας στη ναυπήγηση και άλλων τριών κρουαζιερόπλοιων μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκτός από τη ναυπήγηση του «MS World Explorer».

Η S.M.C. με την εκτεταμένη εμπειρία που διαθέτει σε εξαιρετικά πολύπλοκα έργα σε μεγάλα ναυπηγεία, με ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο επιβατηγών πλοίων και τη διεθνή τεχνογνωσία της στον τομέα της ναυπήγησης πλοίων στάθηκε ικανή να κερδίσει το συμβόλαιο της ναυπήγησης.

Το κρουαζιερόπλοιο «MS World Explorer» θα έχει μήκος 126 μ. και μεταφορική ικανότητα 200 επιβατών και 111μελούς πληρώματος.

Outline of expedition vessel

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Polar Code και θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη τεχνολογία υβριδικής ισχύος και πρόωσης, που θα επιτρέπει στο πλοίο να ταξιδεύει σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες θαλάσσιες περιοχές.

Η ναυπήγηση του «MS World Explorer» πραγματοποιείται στο ναυπηγείο του West Sea που βρίσκεται στη Viana do Castello στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας και αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου του 2018.

Ο κ. Krzysztof Kozdron, Διευθύνων Σύμβουλος της S.M.C, δήλωσε: ότι «Η Schulte Marine Concept βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εισέλθει στην τομέα της ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων μέσα από τη ναυπήγηση ενός πρωτοποριακού σκάφους, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα καθώς και τον τομέα της πολυτελούς κρουαζιέρας σε απομακρυσμένες περιοχές».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.