Η Vernicos Salvage αποκτά νέο ρυμουλκό

    480
    Η Vernicos Salvage αποκτά νέο ρυμουλκό

    Το ρυμουλκό «Christos Gemitzoglou» που αποτελεί το νέο απόκτημα της Vernicos Salvage & Towage, έφτασε στον Πειραιά τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

    Η απόκτηση του νέου ρυμουλκού εντάσσεται στον σχεδιασμό της εταιρείας για την επέκταση και ανανέωση του στόλου της προκειμένου να ικανοποιήσει τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της πελατείας της.

    Το νέο ρυμουλκό έλαβε το όνομα του προσφάτως αποβιώσαντος Χρήστου Γεμιτζόγλου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών καταξιωμένο στέλεχος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

    Ο Χρήστος Γεμιτζόγλου διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ των εταιρειών του Ομίλου «ΒΕΡΝΙΚΟΣ Ναυαγοσωστικά και Ρυμουλκά», προσφέροντας μακροχρόνια σημαντικότατο έργο στη συνέχιση και ανάπτυξη του έργου του ιστορικού Ομίλου που ιδρύθηκε το 1851.

    Υπήρξε επίσης ένας πολύτιμός υποστηρικτής των «Ναυτικών Χρονικών» για πολλές δεκαετίες, τιμώντας μας με την εμπιστοσύνη και την φιλία του.

    Για την Vernicos Salvage & Towage είναι η τρίτη κατά σειρά παραλαβή ρυμουλκού για το τρέχον έτος.

    Το νέο ρυμουλκό διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

    Όνομα ρυμουλκού: “C. GEMITZOGLOU”

    Έτος ναυπήγησης: 2009

    Κατηγορία ρυμουλκού: TWIN SCREW TUG

    Μηχανές: Main Engines 2x Cummins QSK60-M

    Ιπποδύναμη: 4400 BHP

    Στατική Δύναμη ρυμούλκησης: 65 tons

    Σύστημα πυρόσβεσης: FiFi 1

    Φωτό: Vernicos Salvage & Towage και Γιώργος Χριστάκης

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.