Ελληνόκτητο bulk carrier υπό την απειλή λαθρεπιβατών

    641
    Ελληνόκτητο bulk carrier υπό την απειλή λαθρεπιβατών

    Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουρουγουάης έθεσε υπό κράτηση τέσσερις λαθρεπιβάτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο bulk carrier Friederike, ιδιοκτησίας της ελληνικής Technomar Shipping, απειλώντας το πλήρωμα του πλοίου.

    Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, οι τέσσερις άνδρες εισήλθαν λαθραία στο πλοίο την ώρα που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Lagos στη Νιγηρία.

    Το σήμα κινδύνου δόθηκε πρωινές ώρες της 21ης Οκτωβρίου κατά τον καπετάνιο του πλοίου κατά τη διάρκεια του πλου. Το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Recalada στην Αργεντινή. Αμέσως το Πολεμικό Ναυτικό της Ουρουγουάης έσπευσε στο σημείο και οδήγησε το πλοίο σε αγκυροβόλιο 40 χλμ. περίπου από την ακτή του Μοντεβιδέο στην Ουρουγουάη. Εκεί μπόρεσαν  να «εξουδετερώσουν» την απειλή και ο καπετάνιος πήρε τον έλεγχο του πλοίου. Κατόπιν το bulk carrier οδηγήθηκε στο λιμάνι του Μοντεβιδέο, όπου τέθηκαν σε κράτηση οι τέσσερις λαθρεπιβάτες.

    Το πλοίο παρέμεινε αγκυροβολημένο έως τις 24 Οκτωβρίου και έπειτα του δόθηκε η άδεια να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

    Φωτό: technomar.com.ph

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.